این جا مکانی است برای انتشار هر آنچه که از من در سایر رسانه‌ها منتشر می‌شود.

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۴ ثبت شده است

Braille music editor

Braille music editor نام نرم افزاری بسیار سبک و سهل الوصول است که هم اکنون نسخه آزمایشی آن که به مدت یک ماه با تمامی امکاناتش بر روی رایانه شما قابل استفاده خواهد  بود از طریق پایگاه اینترنتی آن قابل دریافت است. در این نرم افزار از الگوی خط بریل و ماشین پرکینز برای نوشتن نت‌ها استفاده شده است. طراح این نرم افزار کلید‌های f d s از سمت چپ و j k l از سمت راست را به عنوان کلید‌های ماشین پرکینز در نظر گرفته است و کاربر نابینا میتواند با همان علائم نت‌نویسی بریل به آفرینش آثار موسیقایی بپردازد. این نرم‌افزار که آن را اختصاراً BME هم می‌خوانند قادر است تمامی نت‌ها را هم‌زمان با نوشته شدن اجرا کند. به علاوه کاربران می‌توانند به راحتی و با استفاده از کلید‌های جهت‌نما بر روی نت‌های نوشته شده حرکت کنند و به ویرایش آن‌ها بپردازند. در هنگام حرکت بر روی نت‌ها؛ کاربر می‌تواند انتخاب کند که نام نت‌ها و علائم برایش خوانده شود یا نقاط بریل. کتاب‌خانه نسبتا کاملی هم از انواع آکرد‌ها و علائم مخصوص به گروه‌های مختلف سازی در BME تعبیه شده است. افزون بر این خود کاربر هم این امکان را دارد که علامت‌هایی را که در بانک علائم نرم‌افزار وجود ندارد به آن اضافه کند. از دیگر قابلیت‌های BME یکی هم این است که می‌تواند قطعات نوشته شده را به صورت بریل یا بینایی بر روی کاغذ چاپ کند. همچنین می‌توان به کمک این نرم افزار قطعات نوشته شده را علاوه بر فرمت بریل با پسوندهای MID, txt و music-xml هم ذخیره کرد. همچنین اگر کاربر نابینا قطعه ای را با فرمت music-xml که یکی از فرمتهای استاندارد و رایج فایل‌های نوشته شده موسیقی است در اختیار داشته باشد می‌تواند با وارد کردن آن در Braille music editor آن را مطالعه کند. نوشتن نت در این نرم افزار به هر دو شیوه bar over bar و section by section امکان‌پذیر است. BME حتی برای نابینایانی که کاربر حرفه ای رایانه هم نیستند قابل استفاده خواهد بود. فقط کافی است با قواعد نت‌نویسی بریل به طور دقیق آشنا باشید. بدون شک خرید نسخه دائمی این نرم‌افزار برای بسیاری از کاربران ایرانی کاری دشوار است. از این رو پیشنهاد می‌شود کاربران پس از نصب آن یک نسخه پشتیبان از سیستم عامل خود تهیه کنند و به محض پایان یافتن مهلت یک ماهه آزمایشی آن؛ با تعویض سیستم عامل رایانه خود با نسخه پشتیبان یک ماه دیگر هم از این نرم افزار استفاده کنند. البته مخاطب پیشنهاد بالا فقط کاربران حرفه‌ای یا خطرپذیر رایانه هستند. به سایر کاربران پیشنهاد می‌شود در صورت توانایی نسخه کامل این نرم افزار را خریداری نمایند تا از خطرات احتمالی تهیه و اجرای نسخه پشتیبان در امان بمانند.

۰ نظر
امید هاشمی

سگ راهنمایی که جان صاحب نابینایش را نجات داد!


 

در ساعت نه و نیم صبح روز 17 دسامبر سیسیل ویلیامز 61 ساله به همراه سگ راهنمایش وارد یکی از ایستگاه‌های متروی منطقه منهتن نیویورک شد. لحظاتی بعد مسافرینی که منتظر ورود قطار به ایستگاه بودند مشاهده کردند که سگ و صاحبش با هم به درون کانال مخصوص ریل‌های مترو سقوط کردند. ویلیامز در حال استراحت بر روی تخت بیمارستان ماجرا را اینگونه تعریف می‌کند: که در آن ساعت به سمت مطب دندانپزشکی در حرکت بوده است که ناگهان در لبه سکو دچار سر گیجه میشود. سگ راهنما سعی می‌کند جلوی سقوط او به درون کانال را بگیرد اما سگ و صاحبش هر دو پایین می‌افتند. مردمی که شاهد این صحنه بودند وحشت‌زده شروع به فریاد زدن می‌کنند. آنا نوانونس که در محل حادثه حضور داشته به خبرنگار روزنامه نیویورک پُست میگوید: سگ سعی داشت صاحبش را از لبه سکو دور کند اما پای مرد نابینا دقیقا بر لبه سکو قرار داشت. مرد در حال تلو‌تلو خوردن بود و سگش به شدت پارس می‌کرد. مرد درون کانال مترو سقوط می‌کند و سگش هم بلافاصله بعد از او درون کانال می‌جهد. کاری از دست سگ بر نمی‌آید جز این که زبانش را روی صورت صاحبش بکشد تا مگر صاحبش هشیاری خود را به دست آورده و خود را از محدوده خطر دور کند. در همین حین مامور کنترل سکو متوجه آنها شده و به سرعت آن دو را به جایی میان دو ریل که زمین در آن جا عمق بیشتری دارد هل می‌دهد و قطار وارد سکو می‌شود بدون این که به سگ یا صاحبش آسیبی وارد شود. فقط سر مرد و گردن سگش به علت سقوط در کانال مترو دچار خراشیدگی می‌شود. اکنون حال ویلیامز و سگش خوب است و ویلیامز می‌گوید سگ 11 ساله اش در آستانه بازنشستگی است اما بیمه اش این امکان را به او نمی‌دهد که بتواند از پس مخارج یک سگ راهنمای بازنشسته بر آید بنا بر این ناچار است سگ را به یکی از مراکز نگهداری سگ‌های راهنمای بازنشسته بسپارد.

۰ نظر
امید هاشمی

حاصل همکاری Microsoft و GW-Micro: صفحه‌خوان رایگان برای نابینایان!

 

شرکت GW-Micro از جمله شرکت‌هایی‌ست که بیش از دو دهه است در زمینه تولید نرم‌افزار‌های ویژه نابینایان در کشور امریکا فعالیت می‌کند. تولیدات این شرکت حوزه کم‌بینایان و نابینایان را به طور هم‌زمان در بر می‌گیرد. از آخرین محصولات این شرکت می‌توان به GW-Connect و Social-Eyes اشاره کرد که هر دو برای ساده‌تر کردن فعالیت نابینایان در عرصه‌های اجتماعی در اینترنت طراحی شده‌اند. اولی به استفاده‌کننده‌های صفحه‌خوان‌ها این امکان را می‌دهد که بدون مواجه شدن با مشکلات مختلف Skype بتوانند از این ابزار ارتباطی استفاده کنند و با استفاده از دومی نابینایانی که علاقمند به فعالیت در شبکه اجتماعی فیسبوک هستند بدون نیاز به ورود به سایت این شبکه اجتماعی حساب فیسبوک خود را مدیریت می‌کنند. معروف‌ترین محصول این شرکت صفحه خوانی‌ست به نام Window-Eyes که در میان کاربران نابینای غیر فارسی‌زبان از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

اما به دلیل عدم پشتیبانی از زبان فارسی؛ این صفحه‌خوان در میان کاربران ایرانی جایگاهی به دست نیاورده است. اما با تغییری که در ویرایش 8.4 Window-Eyes که در تاریخ 10 دسامبر امسال بر روی سایت قرار گرفته اتفاق افتاده است؛ می‌توان پیش‌بینی کرد که این صفحه‌خوان نیز به مانند سایر صفحه‌خوان‌ها مورد توجه کاربران ایرانی قرار گیرد. تغییری که در این ویرایش از Window-Eyes اعمال شده این است که از این پس کاربران قادر خواهند بود از موتور صوتی e-speak به عنوان موتور صوتی صفحه‌خوان خود استفاده کنند.

 

کاربران ایرانی اولین بار نام این موتور صوتی را زمانی شنیدند که پای NVDA به رایانه‌هایشان باز شد. e-speak یک موتور صوتی رایگان است که با تلاش چند تن از متخصصان نابینای ایرانی حالا دیگر زبان فارسی را هم در لیست زبان‌های پشتیبانی شده‌اش دارد. اکنون با اضافه شدن امکان افزودن e-speak به لیست موتورهای صوتی  Window-Eyes 8.4 قابلیتهای فراوان این صفحه‌خوان نیز برای نابینایان ایرانی در دسترس خواهد بود. برای آشنا شدن با امکانات و ویژگی‌های صفحه‌خوان Window-Eyes و داونلود نسخه دمو این نرم‌افزار و مشاهده سایر محصولات این شرکت می‌توانید از آدرس: www.gwmicro.com استفاده کنید. همچنین می‌توانید با مراجعه به نشانی: www.espeak.sourceforge.net از آخرین اخبار و پیشرفتهای موتور صوتی رایگان e-speak اطلاع حاصل کنید.

۰ نظر
امید هاشمی

32 یا 64؟ مسأله این است!


یکی از متداول‌ترین سؤالاتی که ذهن بیشتر کاربران رایانه را به خود مشغول داشته، تفاوت میان ویندوز‌های 32 بیت و 64 بیت و نحوه تشخیص آن‌ها از یکدیگر و علت ترجیح یکی بر آن دیگری است. تفاوت میان این دو نوع ویندوز از نحوه مدیریت و پردازش اطلاعات در CPU ناشی می‌شود. در ویندوز‌های 64 بیتی، میزان بیشتری از اطلاعات در یک ثانیه از طریق CPU به RAM ارسال می‌گردد و در نتیجه کاربر قادر خواهد بود از RAM های بزرگ‌تر استفاده کند. البته توجه به این نکته نیز ضروری است که پیش از انتخاب ویندوز 32 یا 64 بیتی کاربر باید از پشتیبانی CPU رایانه خود از ویندوز‌های 64 بیت اطمینان حاصل کند. برای مشاهده‌ی قابلیت پشتیبانی CPU از ویندوزهای 64 بیت، می‌توان در ویندوز 7 از قسمت performance information and tools, به بخش View and Print Detailed Performance and System Information مراجعه کرد.

 

اما برای این که بدانید کدام نوع از ویندوز بر روی رایانه شما نصب شده می‌توانید از منو Start گزینه Computer را یافته و با فشردن دکمه Applications و سپس کلیدهای جهت‌نمای بالا یا پایین وارد قسمت Properties شده و با استفاده از JAWS-Cursor پاسخ سؤال خود را دریافت کنید.

 

یکی دیگر از سؤالاتی که عموماً از سوی کاربران در این خصوص مطرح می‌شود این است که آیا برنامه‌هایی که به شکل 32 بیت طراحی شده‌اند بر روی سیستم عامل‌های 64 بیت نیز قابل نصب هستند یا نه؟ پاسخ این است که بسیاری از برنامه‌هایی که به صورت 32 در بازار موجودند، بر روی ویندوز 64 بیت هم قابل نصبند اما JAWS, نرم افزار‌های آنتی‌ویروس و درایور‌های سخت‌افزار‌های شما از جمله برنامه‌هایی هستند که شما با کوچ از ویندوز 32 به 64 نیازمند یافتن نسخه 64 بیت آن‌ها خواهید بود. البته عکس این قضیه امکان‌پذیر نیست. کاربران نخواهند توانست برنامه‌هایی را که لزوماً برای ویندوز‌های 64 بیت طراحی شده بر روی نسخه 32 بیت ویندوز نصب کنند. اگر کاربری قصد نصب ویندوز 32 بیت بر روی CPU 64 بیت را داشته باشد بهتر است ابتدا نسبت به یافتن درایورهای مخصوص ویندوز 32 بیتی برای رایانه خود اقدام کند چرا که درایور‌های 64 بیتی دیگر به کارش نخواهند آمد. در خصوص نرم‌افزارهای ویژه نابینایان، صفحه خوان JAWS از جمله نرم‌افزار‌هایی است که برای هر کدام از انواع ویندوز نسخه خاصی را ارائه کرده و کاربران باید نسخه متناسب با ویندوز خود را نصب کنند. در میان صفحه خوانها NVDA بر روی هر دو نسخه قابل نصب است و از میان موتورهای صوتی فارسی نیز پارس‌آوا تنها نرم افزاری است که در حالت عادی فقط بر روی ویندوز 32 بیتی نصب می‌شود. نسخه 32 بیتی ویندوز حد اکثر از 4 گیگابایت RAM پشتیبانی می‌کند و در مورد نسخه 64 بیت چنین محدودیتی وجود ندارد. لذا فقط زمانی به سراغ نسخه‌های 64 بیتی بروید که دستگاه شما از حافظه RAM 4 گیگابایت یا بالا‌تر برخوردار باشد.

۰ نظر
امید هاشمی